Sfanta Treime, manastirea Sucevita

Precizare: acest site reproduce, cu permisiunea autorului, cartea "Cum sa ne mantuim" aparuta in doua editii, prima editie la editura Scara, Bucuresti, iar a doua la editura Credinta Stramoseasca, Iasi. Este posibil ca pe acest site, cu timpul, sa public si alte articole semnate de acelasi autor, sau altele care consider ca se incadreaza pe profilul acestui site. Toate articolele vor avea la sfarsit trimiterea catre sursa unde au aparut.

Avva Dorotei
Sfantul Efrem Sirul
Sfantui Ioan Casian
Sfantul Ioan Gura de Aur
Sfantul Teodor Studitul
Sfantul Simeon Noul Teolog
Sfantul Nicodim Aghioritul
Sfantul Teofan Zavoratul
Sfantul Ignatie Briancianinov
Sfantul Siluan Athonitul
Sfantul Dimitrie al Rostovului
Diverse articole
web links



           

DR. RUDOLF EHMANN
ANTICONCEPTIONALE - BILANT CRITIC


Manipularea limbajului

            [...] Scoaterea din domeniul criminalitatii a uciderii copiilor în trupul mamei lor a devenit posibila prima data prin limbaj. Un exemplu clasic pentru o astfel de manipulare a limbajului este modificarea paragrafului 218 din Codul Penal pe vremea guvernului social-democrat (SPD) în Germania. Textul de lege în speta, în vigoare pâna în 1974, definea fapta în urmatorii termeni:
            Obiectul protectiei legale împotriva actiunii de ucidere, copilul nenascut, era numit fat. Spre deosebire de aceasta formulare, norma schimbata de SPD si valabila din 1974 ne spune numai ca: „Cel care întrerupe o sarcina va fi pedepsit”.
            Obiectul protectiei legale, copilul nenascut, nu mai este desemnat; este încriminata numai o interventie asupra corpului femeii! O flagranta manipulare verbala. În baza cunostintelor moderne de embriologie umana, prescriptia legala ar fi trebuit sa sune cam asa: „Cel care ucide un copil nenascut în trupul mamei va fi pedepsit. Noul om începe din momentul fecundarii” [...]


MIJLOACE CONTRACEPTIVE ARTIFICIALE

            Deosebim cinci mari grupe de astfel de mijloace:

1. Spirala sau IUD (Intra Uterin Device)
            Exista deja de la începutul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramica. Din cauza unor experiente neplacute s-a renuntat, dar în perioada contemporana, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv în uz. Spirala este în primul rând un mijloc avortiv timpuriu. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie în tesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este împiedicata si acesta moare. Rolul spermicid al cuprului înglobat în materialul spiralei moderne nu schimba hotarâtor acest mecanism de functionare. Tot atât de putin convingatoare este si descrierea mai recenta a spiralei care pretinde ca IUD pur si simplu ar împiedica realizarea fecundarii.
            Efecte secundare: Cele mai importante sunt, aici, infectiile, mai ales în zona trompelor uterine, ceea ce conduce adesea la închiderea lor si deci la sterilitate. Datorita acestor infectii apare un mare pericol de sarcina extrauterina (de 10 ori mai frecventa decât la femeile fara spirala) si sarcina ovariana (de 4 ori mai frecventa). Prin urmare, implantarea unui IUD la o nulipara este, din punctul de vedere al ginecologiei academice, un procedeu gresit profesional. Un alt efect sunt perforatii ale uterului, însotite de pericolul ranirii peretelui intestinului, de exemplu. Sângerarile si durerile sunt alte posibile efecte secundare. În SUA, din cauza acestor factori de risc, se afla în curs circa 2500 procese de responsabilitate personala, implicând pretentii la daune de ordinul a miliarde de dolari. Din aceasta cauza, din anul 1987, IUD a fost retras de pe piata în SUA. Industria farmaceutica a avut aceasta initiativa chiar înainte de a se fi pronuntat interdictia FDA (Food and Drug Administration). Aceasta abila miscare de sah a avut drept scop asigurarea posibilitatii de a produce în continuare spirale pentru export în alte tari. Verdictul FDA ar fi provocat mari dificultati pentru continuarea exportarii produsului. Si în acest caz putem constata un spectru larg de efecte colaterale, pe de o parte, iar pe de alta, efectul de avort timpuriu, cu aspecte etice care nu pot fi trecute cu vederea.


2. Condom-ul sau prezervativul
            A fost mult timp criticat si respins. I s-a atribuit un foarte ridicat coeficient de esecuri în evitarea sarcinii. Abia odata cu masiva raspândire a Sindromului Imuno-deficientei Umane Dobândite (SIDA) a reintrat brusc în uz, propagat de stat cu milioane luate din veniturile din impozite, desi ar trebui sa se recunoasca un coeficient foarte ridicat de esecuri si în evitarea propagarii SIDA. Astfel, medicul ginecolog Prinz, din München, a stabilit prin calcule statistice [92] ca - la un index Pearl de 5 - 100 barbati infectati cu SIDA infecteaza anual 35 de femei, daca acestia utilizeaza în exclusivitate prezervativul. Îl putem asemana cu ruleta ruseasca. Este deci clara iresponsabilitatea celor care sustin prezervativul ca o protectie împotriva SIDA: se trece alaturi de miezul problemei si trebuie sa o numim o adevarata înselatorie periculoasa.


3. Spermicide sub forma de supozitoare, saruri, alifii, spray-uri, tampoane
            Acestea sunt substante chimice destinate uciderii spermatozoizilor. Incertitudinea împiedicarii fecundarii prin acest procedeu nu este nevoie sa mai fie scoasa în evidenta. Vom semnala doar o informatie recenta, furnizata de Societatea Central-europeana pentru Medicina Reproducerii, de Societatea Elvetiana pentru Planificarea Familiei si de Societatea Elvetiana pentru Sterilitate si Fertilitate în cadrul unei sesiuni de perfectionare care a avut loc în ianuarie 1989 la Schaffhausen: Toate sarurile, alifiile, spary-urile, tampoanele, supozitoarele anticonceptionale continând monoxidol-9 nu produc doar reducerea mobilitatii spermatozoizilor si a functiei lor acroseminale, ci au ca efect si o „decondensare a nucleului lor celular”. Se pot produce leziuni moleculare în spermatozoizi si modificari ale structurii ADN. În cazul unei fecundari, acestea conduc la malformatii ale zigotului. Pâna în prezent nu s-au semnalat, totusi, nasteri cu malformatii, pentru ca, oricum, embrionii astfel aparuti se elimina de regula prin avort timpuriu. Asadar, si în acest caz ne aflam în fata unui efect avortiv, care nu fusese identificat ca atare pâna în prezent.


4. Sterilizarea barbatului si a femeii
            Este cunoscuta de mult timp. Se realizeaza pe cale chirurgicala, deseori fara o indicatie medicala, si constituie un mijloc radical de evitare a sarcinii. Exista doua tehnici operationale: laparotomia, deschiderea cavitatii abdominale, si laparoscopia, interventie realizata prin examinarea vizuala a cavitatii abdominale. Penetrarea cu succes a abdomenului este asigurata în mare masura de tehnica noua a laparoscopiei, care face superflua laparotomia.
            Efecte secundare: Interventia nu este lipsita de riscuri si aceasta mai ales în cazul femeilor, la care este necesara anestezia totala si deschiderea abdomenului, indiferent de metoda adoptata pentru sterilizare. Pericole deosebite prezinta sterilizarea tubelor prin laparoscopie; dubla introducere a acestora în abdomen, fara control vizual, orbeste, poate produce, de exemplu, raniri ale vezicii urinare, intestinelor si pe traiectul vaselor sangvine etc. [...]
            Urmari pe termen lung ale sterilizarii: Sarcini extrauterine: Acestea survin în urma unor esecuri în sterilizare. Diferite studii indica procente variind între 13,6 si 90% din cazuri. Sarcina extrauterina dupa sterilizare tubulara este o complicatie foarte grava si constituie cauza a circa 10% din cazurile de deces a mamei. [...]


5. Efectul depresiv asupra ovulatiei si cel de avort timpuriu exercitat de Pilula Anti-Baby
            [...] Preparatul hormonal „Pilula” este un preparat chimic, prin care se intervine intentionat în ciclul natural de reglare hormonala a corpului feminin, deconectându-l de la ritmul natural, cu efecte importante asupra întregului organism. Acest tip de produse chimice face parte din clasa steroizilor (de care apartin si preparatele cu cortizon), cu toate avantajele si dezavantajele lor.
            Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby are efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie împiedicând sarcina, fie provocând avort timpuriu:
- asupra ovarelor, împiedicând eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulatiei);
- asupra consistentei mucozitatii cervixului în colul uterin, îngrosând mucusul si astfel îngreuind sau chiar împiedicând înaintarea spermatozoizilor spre uter si trompele uterine;
- asupra tesutului mucoasei uterului, astfel încât implantarea vitala a ovulului fecundat în acest tesut nu mai poate avea loc si ovulul fecundat moare (inhibarea implantarii, deci efect de avort timpuriu);
- asupra trompelor uterine, în sensul ca ovulul fecundat este transportat atât de lent, încât nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare si piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu). [...]
            Diversi autori indica în literatura de specialitate efectul de împiedicare a implantarii ovulului exercitat de pilula:
- Mutscheler, de exemplu, scrie în al sau „Manual de farmacologie”: „Anticonceptionalele orale, chiar daca se mai produce ovulatia, împiedica totusi implantarea ovulului (întrucât înceteaza activitatea normala a endometrului)”.
- De asemenea Häussler: Directorul celei de-a doua clinici universitare de ginecologie din München, prof. dr. R. Fikentscher afirma în referatul sau…ca la asa numitii inhibitori ai ovulatiei efectul de împiedicare a ovulatiei nu se realizeaza întotdeauna si în circa 7% din cazuri au loc ovulatii (Goldzieher, Mears si Gual). Dar înca de atunci, din 10 decembrie 1967, prof. Fikentscher mergea cu rationamentul mai departe: „Nu este potrivit sa se considere tratamentul medical hormonal drept un inhibitor al ovulatiei, ci drept o potentiala împiedicare a implantarii”.
- Reprezentantii unei mari firme producatoare de hormoni admiteau deja în cadrul unui simpozion medical din 1967 ca la administrarea de inhibitori ai ovulatiei au loc pâna la 67% emiteri de ovule si ca este deci posibila fecundarea, dar în continuarea procesului va fi, de regula, împiedicata implantarea ovulului fertilizat în uter.
- Hauser, Lucerna, spunea în 1974 ca expresia „inhibitor al ovulatiei” „nu este o formula întru totul corecta” din cauza celor 7% produceri totusi posibile de ovule.
- În acelasi sens, s-a pronuntat si Haller, din Göttingen: „Folosirea termenului de substante care împiedica ovulatia pentru preparatele aflate în comert poate fi contestata în ceea ce priveste rigurozitatea ei”.
- Beller, Münster, 1979/80: „Efectul avortiv al pilulei - pilula si IUD = avortive timpurii”.
- În acelasi sens si Centrala Federala pentru Cercetare în Domeniul Sanatatii din Köln: „Inhibitor al ovulatiei care împiedica implantarea”.
- Taubert si Kuhl, în cartea lor „Contraceptie cu hormoni” (1980): „Efectul de împiedicare a implantarii al aproape tuturor pilulelor”.
- În revista „Der informierte Arzt” (Medicul informat) din 1987: „D-na prof. Marianne Mall-Häfeli din Basel este convinsa ca blocarea axei hipotalamo-hipofizare în tratamentul cu micropilula este de o foarte mare importanta. Atunci când se administreaza pilule în dozaje înalte, datorita blocarii acestei axe functionale, ovarul intra într-o stare de imobilism; aceasta presiune este mai redusa în cazul preparatelor cu dozaje mici. Dar întrucât efectul anticonceptionalelor orale este mutlifactorial, siguranta tratamentului nu are de suferit datorita acestei schimbari. Totusi, datorita blocajului mai mic se poate ajunge la o crestere foliculara în ovar si, în continuare, la o producere endogena de estrogen. Aceasta relativa hiperestrogenemie se exprima fiziologic la pubertate si premenopauza prin usoare sângerari, sângerari bruste si congestii ale sânilor ca semne clinice. Daca astfel de simptome apar în mod persistent la consumatoarea de pilule, D-na prof. Mall-Häfeli este de parere ca este indicata trecerea la un preparat cu progestageni mai puternic inhibitori”. Si aici se face referire la efectul multifactorial, deci la împiedicarea implantarii si la factorul tubar; factorul cervical nu arata direct efectul avut în vedere initial. La acest efect multifactorial se fac referiri în mod repetat si în alte publicatii recente.
- Este de asemenea interesant ca în SUA, la Congresul „Federatiei Nationale a Avortului” (NAF - National Avortion Federation) din 1985, cu ocazia discutiilor asupra planificarii familiei s-a ajuns la urmatoarea formula acceptata de Congres: „Make no mistake, the pill and IUD are avortive” („Nu va faceti iluzii. Pilula si spirala sunt avortive”). [...]


5.5. Un alt efect ucigator al pilulei cu hormoni artificiali: factorul tubar sau transportul încetinit al ovulului fecundat în trompele uterine

            Vom prezenta aici teoria conform careia motilitatea tubului este tulburata de anticonceptionalele hormonale si drept urmare este încetinit transportul embrionului. În aceasta privinta, d-na prof. dr. Mall-Häfeli, Basel [67]: „Actiunea pilulei este multifactoriala - transportul tubar încetinit, el singur, conduce la îmbatrânirea ovulului si la împiedicarea dezvoltarii unui embrion viabil, asa cum am putut constata si la fertilizarile in vitro”. Adica, datorita faptului ca embrionul are de suportat un transport prea lent prin trompele uterine, el sufera anumite vatamari si în momentul când ar trebui sa realizeze implantarea nu mai are capacitate vitala si moare. Efectiv „se usuca” pentru ca nu ajunge la timp la implantarea care i-ar salva viata oferindu-i substantele hranitoare necesare dezvoltarii. De asemenea si din Schering - Information [107] : „Estrogenii si progestagenii influenteaza mobilitatea tubelor si astfel transportul ovulului, încât ovulul nu mai ajunge în timp util la endometriu pentru a gasi conditii favorabile implantarii. În afara de aceasta, se modifica si compozitia secretiilor tubului si, drept urmare, maturizarea ovulului.” [...]
Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrica la spitalul cantonal Stans, Elvetia, CH – 6370) în colaborare cu Otto Döpper
Conferinta sustinuta de dr. Rudolf Ehmann pe 22.09.1990 la Dresda, la Congresul international „World Federation of Doctors Who Respect Human Life”
Ierom. Ioan Iaroslav, Cum sa ne mantuim, Scara, respectiv, Credinta Stramoseasca, 2005 si 2006


~ WebMaster: Mihail Bacauanu | Site-uri: Eresul Catolic ~ Despre Masonerie ~ Despre Harry Potter | Blog: Sceptik ~