Sfanta Treime, manastirea Sucevita

Precizare: acest site reproduce, cu permisiunea autorului, cartea "Cum sa ne mantuim" aparuta in doua editii, prima editie la editura Scara, Bucuresti, iar a doua la editura Credinta Stramoseasca, Iasi. Este posibil ca pe acest site, cu timpul, sa public si alte articole semnate de acelasi autor, sau altele care consider ca se incadreaza pe profilul acestui site. Toate articolele vor avea la sfarsit trimiterea catre sursa unde au aparut.

Avva Dorotei
Sfantul Efrem Sirul
Sfantui Ioan Casian
Sfantul Ioan Gura de Aur
Sfantul Teodor Studitul
Sfantul Simeon Noul Teolog
Sfantul Nicodim Aghioritul
Sfantul Teofan Zavoratul
Sfantul Ignatie Briancianinov
Sfantul Siluan Athonitul
Sfantul Dimitrie al Rostovului
Diverse articole
web links           DESPRE AVORT SI VIATA
ANTICONCEPTIONALELE SUNT AVORTIVE


            Viata este un dar de la Dumnezeu. Când a creat Dumnezeu pe primii oameni, Adam si Eva, le-a spus: Cresteti si va înmultiti si stapâniti pamântul, tocmai pentru ca acesti urmasi ai primilor oameni sa redobândeasca fericirea pierduta si sa ia locul îngerilor cazuti. Si iata ca raul din început s-a aratat ridicându-se împotriva darului vietii, atunci când Cain omoara pe fratele sau, Abel. Apoi în decursul istoriei acest rau s-a înmultit atât de mult, încât astazi sa fie privite ca ceva normal sutele de milioane de avorturi care se fac pe întreg pamântul.
            În Sfânta Scriptura sta scris ca: Oricine uraste pe fratele sau este ucigas de oameni (I Ioan 3, 15 ). Daca numai simpla ura si consimtirea cu mintea si cu sufletul a acestor gânduri este socotita ca o ucidere de om, apoi cu cât mai mult uciderea chiar a omului, si mai ales a acestor fiinte nevinovate, copii din pântecele maicii lor, lipsiti fiind si de aparare. Nimanui nu-i este îngaduit sa-si ia viata proprie sau pe a altcuiva, caci în mâna lui Dumnezeu sta viata si moartea. Precum copilul ce s-a nascut are dreptul la viata, asa si cel ce este în pântece, fie el de câteva luni, o zi sau un ceas, are acelasi drept la viata ca si ceilalti oameni ce vietuiesc pe pamânt. Ucigasi si de doua ori ucigasi sunt toti cei ce fac sau se unesc la astfel de pacate. Si de ce sunt de doua ori criminali? În primul rând ca-i lipsesc de viata aceasta vremelnica, al doilea pentru ca-i lipsesc de darul Sfântului Botez, prin care nimeni nu poate intra în împaratia lui Dumnezeu. Si iata ca acest rau în zilele noastre s-a modernizat, omorându-se de zeci si sute de ori mai multi copii decât în trecut prin medicamentele numite anticonceptionale si prin sterilet. Aceste mijloace moderne se folosesc din ce în ce mai mult si în tarile crestine si de catre cei care se numesc, chipurile, ortodocsi si zic ca vor sa se mântuiasca.
            Treziti-va, oameni, din aceasta betie a varsarii sângelui fiintelor nevinovate, caci altfel nici oameni nu va mai puteti numi! In felul acesta va coborâti mai prejos decât cele necuvântatoare, caci toate animalele îsi ocrotesc puii lor si nu-i omoara. Rândurile care urmeaza vor sa fie un îndemn pentru barbatii si femeile care mai au în ei cât de putina constiinta, care mai pretind ca sunt oameni, care se mai gândesc la moarte si judecata, cei care ei însisi se bucura de acest drept al vietii, ca sa lupte din toate puterile spre a se elibera de starea diabolica si animalica, care neîncetat îi porneste spre cruzime si ucidere a fiintelor nevinovate zamislite în pântecele mamei lor. Asa sa ajute Dumnezeu la toti si la toate. Amin.


Cuvant al Parintelui Nicolae Tanase:

            "O sa spunem câteva cuvinte pentru ca noi, preotii, suntem datori sa predicam despre ce este la zi. Asa de pilda, nu mai amintim despre Arie. Nu mai predicam împotriva arianismului, pentru ca nu mai este. Dar când iehovistii vin si spun ca Fiul nu este de o fiinta cu Tatal reluam predica despre Arie si câte blasfemii a adresat el Mântuitorului Hristos. […] Unde se fac astazi cele mai multe avorturi? Nu se fac la spital, nu la ginecologie, nu la cabinete particulare, ci în biserica. Asa sa stiti dumneavoastra care trebuie sa plecati de acum cu aceasta veste trista, ca cele mai multe avorturi se fac în biserica. În biserica de zid, nu în biserica spirituala, sa nu întelegem gresit. Biserica este de zid, de lemn, de materie si biserica sufletelor. Aici înauntru se fac. Va arat. Va dovedesc. Femeia se poate afla în fata altarului si în momentul acela se face în ea un avort. Poate ca preotul este cu mâinile în sus pentru sfintirea Darurilor, si în burtile femeilor se savârsesc avorturi.
            Medicii ne spun ca, dupa zamislire, copilul, timp de sapte zile, merge din trompa în uter. In alte sapte zile, încearca sa se lipeasca de uter si se face placenta sau casa copilului. Si în alte sapte zile, total 21, are loc prima zvâcnire a inimii, dar pâna atunci a fost viu, cu sistem nervos. Medicii ne-o spun. Stiinta ne-o spune. Dar tot ei ne spun ca un om poate vietui nelipit de uter 14 zile, 7+7, dupa aceea moare. De aceea trebuie sa se lipeasca de uterul mamei, de sânul matern, ca sa înceapa sa se hraneasca din mama. Ei, bine! Steriletul împiedica lipirea copilului de uter si copilul moare si se produce avortul. Anticonceptionalele fac acelasi lucru prin toxicitatea care se creeaza. […] Acum, noi întrebam o femeie : „Câte avorturi ati facut?" Si raspunsul poate fi: „Nici unul. Unul. Doua. Trei. Treizeci..." Poate sa spuna o cifra. Si în functie de asta si de cainta ei, si de canonul pe care i-l dam, noi stabilim când se împartaseste. Acum urmeaza noi, duhovnicii, sa punem întrebarea: „Câte avorturi ati facut?" si sa primim raspunsul: „Nici unul!" Si sa revenim cu întrebarea de care vorbeam si sa ne spuna: „Nu stiu", ca n-are de unde sa stie, ca nu stie ca se produce, ca nu se produce. Si atunci sa stim noi, ca acuma urâciunea pustiirii sta în locul cel sfânt, pentru ca se omoara om în biserica. Asta-i problema. […]
            Fetele noastre merg la doctor si împiedica nasterea copiilor, folosind anticonceptionale. Sunt avortive. O sa strigam la Dumnezeu: „Doamne, da-ne apa!" Dumnezeu va zice: „Nu". „Doamne, da-ne aer!" Dumnezeu va zice: „Nu. Nici aer n-aveti voie!" De aceea, asa urmeaza sa ne stingem. De ce? Pentru ca: înainte de a te fi urzit tu în pântecele maicii tale, te-am cunoscut Eu, si înainte de a iesi din pântece, te-am sfintit, zice Dumnezeu în cartea Proorocului Ieremia 1,5. Acesta este textul din Scriptura care-ti arata ca cine lupta împotriva vietii este criminal. Nu numai cine omoara, ci si cine lupta. De aceea va spun aceste putine cuvinte în speranta ca veti duce aceste cuvinte mai departe. Pentru ca nu ne mântuim daca facem numai noi binele, ci si daca determinam pe altii sa faca binele.
            Contraziceti medicii! Contraziceti tinerele care cred ca au scapat fara sa faca crima! Ele fac crima, si riscul este a face crima în biserica. Nu stim când, pentru ca nu stim când se zamisleste, pentru ca Dumnezeu este prezent în momentul zamislirii, caci în momentul acela da sufletul care se uneste cu trupul. De aceea ne permitem sa vorbim aici lânga biserica si bisericii sufletelor dvs. despre aceste lucruri, care nu sunt lucruri secrete, nici lucruri rusinoase, sunt lucruri care arata maretia creatiei lui Dumnezeu. […]
            Aceasta-i marea problema a Bisericii Ortodoxe: omorârea copiilor în pântecele mamelor în biserica. Si precum Dumnezeu ploua peste cei drepti si peste cei nedrepti, tot asa Dumnezeu ne va rade pe toti, drepti si pacatosi. De ce? Pentru ca iata, ne silim ca fata noastra sa devina învatatoare, sa devina profesoara. Pentru ce atâta silinta? Costa mult. Meditatii cinci ani, patru ani. De liceu, de scoala, de facultate, de întretinere, de internat, o anumita îmbracaminte, ca nu poti trimite copilul oricum acolo între altii La ce acest efort? Cui vor preda aceste profesoare? Cui? Brazilor? Batrânilor? Cui? O scoala din Bucuresti, in toamna anului 1998 a dat sase clase de-a-ntâia. În toamna anului trecut, 1999, au intrat în clasa întâi patru elevi. Cui o sa predea aceste fete care ne silim sa devina învatatoare si profesoare? Dar medicii care se formeaza, cu ce o sa se ocupe? Cu batrânii. Stiti ca 86 din 100 de copii abandonati, fara mama, fara tata, sau în orfelinate, pleaca în afara tarii si numai 14 ramân în tara? De ce noi românii nu tabarâm pe orfelinate si pe crese? Pentru ca suntem ortodocsi. Pentru ca ne batem continuu în piept: dreapta credinta. Ce dreapta credinta este asta când tu stai acasa si putin te intereseaza? Si citesti Psaltirea o data în zi, de patru ori pe zi faci pravila. Ce ortodox esti tu, si lasi copiii sa devina americani, sa devina baptisti, sa devina evanghelisti, sa devina mormoni? Tu care te rogi. Tu ce faci? Ortodocsi crestini. Unde sunt copiii dvs. care i-ati luat din crese? Sa va vad alaturi de doi copii, de sase copii, de opt copii; unde sunt? Unde e verificarea Ortodoxiei? Asta este verificarea Ortodoxiei. Va spuneam acum un an. Am vrut sa botezam 12 copii, doi i-am botezat si zece nasi au ramas cu pânza alba în mâna, în brate. Au facut si ei efort si au cumparat lumânare si hainute si pânza si au ramas asa, în maternitatea Polizu. De ce? Pentru ca asistenta sefa a spus:
- Nu. Astora n-aveti voie sa le dati un nume.
- Dar cum la astia am avut voie si la astia nu?
- Prima conditie a înfierii lor, a fost nebotezarea lor.
- Dar cine a pus aceasta conditie?
- Baptistii americani.
            Deci: „Ortodocsilor, mergeti voi în rai si copiii la baptisti! Mergeti!" […] Asaltati cresele, asaltati orfelinatele, asaltati leaganele si luati copiii de acolo, înfiati-i sau cresteti-i, faceti orice, numai salvati România! Ca România piere. Are 11 milioane de copii avortati din 22 de milioane populatia tarii. Are peste 40 de milioane copii avortati, asa cum v-am spus, copii care au fost avortati fara sa se vada, prin anticonceptionalele care se gasesc la orice colt, la orice farmacie si ieftin.
            Sa stiti ca producerea anticonceptionalelor este scumpa. Dar precum ati vazut în anii trecuti ca se facea compensare la unele alimente, tot asa se face compensare si finantare din afara, pentru ca nu putem intra în Europa un popor ortodox care naste, care perpetueaza. Nu se poate asa! Ni se impune sa admitem homosexualitatea, si aproape am admis-o; Ni se impune sa admitem divortul rapid, si l-am admis. O familie fara copii si fara partaj pleaca dimineata la opt la tribunal si la 12 este deja divortata. Va aduceti aminte ca înainte dura sase luni, opt luni. Oamenii se mai împacau, se mai gândeau, nu prea mai aveau bani. Iar acum nici nu exista taxa pentru divort, e nimica toata. De ce? Ca sa ne distrugem. Dar asta cu voia noastra si nu acuzam pe nimeni. Si ce mai trebuie sa mai facem ca sa intram în Europa? Trebuie sa acceptam casatoria de proba. Si am început s-o acceptam. Si noi dam de mâncare fetelor noastre care traiesc curve. Oficial e cu el la brat. E oficial. Tot satul vede, dar nimeni nu zice nimic. Noi dam de mâncare si ajutam. Nu ne debarasam. Nu ne unim sus parintii sa vedem: „Mai, ce facem cu copiii nostri? Uite, astia se încearca, se probeaza!" Casatorie de proba! Auziti dvs. ce-am împrumutat noi de la Occident. De ce n-am împrumuta noi de la Occident ordinea? De exemplu: va dam anafura si dvs. va îngramaditi. De ce va îngramaditi? De ce n-am împrumuta noi de la Occident ordinea? Punctualitatea? […]
            Domnule doctor, poftiti crucea în mâna, poftiti icoana, fotografia mamei dvs. sau ce aveti mai drag. Ce mai aveti drag? Sotie, copii. Bine. Puneti mâna pe tot, si spuneti-ne ce sunt anticonceptionalele? împiedica formarea omului, conceptia, sau ucide dupa 14 zile de la conceptie? Si doctorul daca atunci o sa aiba frica, cu mâinile pe cruce, pe Evanghelie, pe ce are el mai scump, o sa ne spuna adevarul. Nu minciuna care-i vinde marfa. Nu minciuna cu care a tacut contract cu farmacia. Pentru ca el daca spune asa, farmacia vinde. Am calatorit la o conferinta împotriva avortului si am vazut, ceea ce cred ca o sa apara si la noi, ca noi luam tot ce-i rau. Am vazut niste cutii imense si bagai bani, putini bani, cât pentru o pâine, si-ti veneau sase prezervative pe loc. Cum sunt automatele de cartele pentru telefon. Si de acolo le luau. Dar zic: „Dar de ce a fost nevoie de aceste automate si nu le vindeti la farmacie?" Zice: „Unii copii se jeneaza, parinte, si ca sa nu se jeneze au astea în gara, la scoala, în curtea scolii". Am vazut cu ochii mei. Nu am auzit, am vazut! Ce facem? Ne schimbam sau nu? Daca nu ne schimbam, nu ne mai întâlnim la anul. Nu mai putem. Se va întâmpla ceva. […]"


Mijloacele contraceptive

            Spirala sau steriletul a aparut la începutul secolului XX. Ea este în primul rând un mijloc avortiv timpuriu. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie în tesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este împiedicata si acesta moare. Ca si efecte secundare se pot cita infectiile, perforatii ale uterului cu pericolul ranirii intestinului, sângerari, dureri. Începând din 1987, datorita proceselor intentate companiilor producatoare, în SUA s-a renuntat la folosirea spiralelor, acestea fiind fabricate doar pentru export.
            Prezervativul - s-a constatat statistic ca el nu ofera protectia care o pretinde, atât în ceea ce priveste contraceptia cât si în evitarea propagarii SIDA.
            Spermicide – supozitoare, saruri, alifii, spray-uri, tampoane. Incertitudine împiedicarii fecundarii prin acest procedeu nu este nevoie sa mai fie scoasa în evidenta. Au tot un efect avortiv timpuriu.
            Sterilizarea – se realizeaza pe cale chirurgicala. Interventia nu este lipsita de riscuri si aceasta mai ales în cazul femeilor, la care este necesara anestezia totala si deschiderea abdomenului. Urmarile pe termen lung ale sterilizarii sunt sarcini extrauterine, tulburari ale ciclului menstrual, tulburari psihice. În 1986-1987, ginecologii americani si-au afirmat deschis consensul de a aplica deosebit de restrictiv sterilizarea.
            Pilula anti-baby a început sa fie comercializata la începutul anilor 60, beneficiind de multa reclama, care o prezenta ca nevatamatoare. Luata de femei fara prea multa gândire si prescrisa fara grija de medici, ea a devenit mina de aur a vânzatorilor de pilule si medicamente. Nu a trebuit sa treaca multa vreme pentru ca sa se constate efectele importante asupra întregului organism, pe care le avea pilula, care de fapt intervenea în ciclul de reglare hormonala a corpului feminin, deconectându-l de la ritmul natural.
            La 10 ani de la introducerea pilulei aparusera deja 600 de lucrari stiintifice despre efectele colaterale ale acesteia. La sfârsitul anilor 60, una dintre cele mai bine vândute carti din SUA a fost cea a Barbarei Seamon – „Procesul doctorilor împotriva pilulei”, în care se descriu toate efectele secundare mai importante pe baza unor anchete pe lânga ginecologi americani de renume. Între acestea se mentionau: efecte secundare cardiovasculare si cerebrovasculare (infarct cardiac, îmbolnaviri ale sistemului circulator, hemoragii cerebrale, tromboembolii), favorizarea de infectii (urmare a libertinajului sexual, care a devenit posibil prin utilizarea pilulelor), riscul de cancer (cancer de sân în special, cancer de piele, cancerul ficatului, cancer al tesutului mucoasei uterine), tumori benigne, modificari în aparatul digestiv, tulburari oculare, tulburari psihice (înrautatire a afectivitatii, dezechilibru, depresii, modificari de personalitate), sterilitate.
            În concluzie, se poate spune ca niciodata pâna acum nu s-a mai administrat un produs farmaceutic atât de puternic, cu atât de multe efecte necunoscute, unor oameni sanatosi, fara ca sa existe necesitate din punct de vedere medical. Niciodata pâna acum nu s-a mai permis prezenta în comert a unui produs farmaceutic cu atât de multe si grave efecte secundare cunoscute ca si aceste pilule. Niciodata pâna acum, un produs farmaceutic nu a adus atâtia bani industriei farmaceutice. În SUA, pilula este desemnata ca si cel mai mare furnizor de bani pentru farmaceutica. Asa cum constata un cercetator, Joyeux: „Daca apar una sau doua publicatii stiintifice care arata pericolele legate de pilula, atunci în mod sigur în luna urmatoare se dau publicitatii luari de pozitie care sustin exact contrariul, pentru a neutraliza urmarile prea periculoase pentru industria farmaceutica”.
            Pe de alta parte, desi era prezentata ca un inhibitor al ovulatiei, s-a putut constata ca pilula este tot un mijloc de avort timpuriu, potrivit studiilor independente întreprinse de medici germani, olandezi, americani, etc. Adeseori, ovulatia are loc si atunci copilul moare, fiind lipsit de hrana, deoarece pilulele usuca glandele care ar trebui sa i-o asigure. În SUA, la Congresul „Federatiei Nationale a Avortului” din 1985, cu ocazia discutiei asupra planificarii familiei, s-a ajuns la urmatoarea formula, adoptata de congres: „Nu va faceti iluzii! Pilula si spirala sunt avortive!” Astfel, adevarul a iesit la iveala, desi multi ani s-ssa cautat sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulei si spiralei, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui fapt ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor. […]
            Ma adresez tie, femeie crestina! De ce nu vrei sa nasti copii? Nu ai cu ce-i hrani? Oare nu va avea Dumnezeu grija de ei? Esti bolnava? Daca avortezi, mai rau te vei îmbolnavi. Esti saraca? îti va da Hristos cele de nevoie ca sa-i cresti. Esti amenintata de barbat ca te lasa? Nu-l asculta la cele rele si naste copilul, ca poate va ajunge vreun sfânt, prin care sa va mântuiti toti din familie.
            Te temi sa nu râda de tine femeile cele rele ca ai doi, trei sau chiar mai multi copii? Dar ce vei face când diavolii te vor chinui în iad, pentru omor, împreuna cu ele? Te rusinezi ca ai ramas gravida de fata mare sau fiind fara sot? Naste copilul, ca, prin rusinea pe care o patimesti, vei scapa de rusinea cea mare din ziua judecatii si de munca vesnica. Te rusinezi de oameni ca ai ramas gravida, având peste 35-40 de ani, si mergi sa faci avort? Întoarce-te acasa si naste copilul, ca îti va aduce multa mângâiere si te va ajuta la batrânete. Vrei sa-ti ucizi copilul la tinerete, ca sa nu ai griji, sa te poti distra mai mult, sa placi sotului; pentru ca esti studenta, dar înca nu ai servici, locuinta si masina? Daca mama ta ar fi gândit la fel, mai erai tu astazi? Ce este mai scump, raiul sau iadul? Viata sau moartea? Averea, masina, casa sau copilul pe care ti l-a dat Hristos? Oare nu porunceste El tuturor parintilor: Lasati copiii sa vina la Mine (adica la viata, la biserica) si nu-i opriti, ca a unora ca acestia este împaratia cerurilor (Matei 19, 14)?
            Femeilor crestine, nu ucideti copiii de tinere, ca veti ramâne fara mângâiere în viata. Nu avortati copiii dupa primele nasteri, ca Dumnezeu va va rapi unul din cei nascuti mai înainte. Nu-i omorâti nici mai târziu, ca sa nu va îmbolnaviti de boli fara leac, nemaiavând timp de pocainta. Mamelor, lasati copiii sa se nasca dupa legea lui Dumnezeu si nu-i omorâti nici prin paza trupeasca, nici prin medicamente ucigase, nici prin avort, nici pe alta cale. Nu va ucideti copiii, ca ucideti suflete nevinovate si va pierdeti propriul suflet. Nu va avortati copiii, ca nu se vor mântui, ne fiind botezati. Nu-i omorâti cu doua morti - trupeste si sufleteste -, caci copiii avortati nu mai pot fi niciodata botezati si va vor osândi în ziua cea mare a judecatii lui Hristos. Astazi se avorteaza în tara aproape doua milioane de copii pe an! Iar ceea ce este mai dureros este faptul ca cele mai multe avorturi le fac mamele crestine ortodoxe, în timp ce femeile de alta religie - si chiar tiganii - niciodata nu-si avorteaza copiii. Daca nu parasim acest pacat, tara va merge tot mai rau; familia se va destrama, pierzându-si scopul; casele crestinilor se vor pustii; pagânii si vrajmasii ne vor robi; copiii vor fi din ce în ce mai putini pe pamânt; cancerul va ucide tot mai multe mame; se vor înmulti divorturile, razboaiele, cutremurele, sectele si lipsurile vor predomina, caci uciderea, desfrâul si necredinta grabesc sfârsitul lumii.

Avortul si anticonceptionalele, 2003
Ierom. Ioan Iaroslav, Cum sa ne mantuim, Scara, respectiv, Credinta Stramoseasca, 2005 si 2006


~ WebMaster: Mihail Bacauanu | Site-uri: Eresul Catolic ~ Despre Masonerie ~ Despre Harry Potter | Blog: Sceptik ~